Handarbetets Vänner är ett aktivt och utåtriktat centrum för utbildning, utveckling, tillverkning och experiment av avancerade textilier och design.

HV Ateljé

Här arbetar hantverkare med skicklighet och känsla för de olika materialens egenskaper. Med säker känsla för färg och form, tolkar och förverkligar de konstnärernas idéer och förlagor. HV:s verkstäder har funnits sedan 1874 och är en av de få kvarvarande ateljéerna för textil konst i landet.

Läs mer

HV Skola

Erbjuder textila hantverks och yrkesutbildningar inom vävning, konstsömnad och stickning. Våra erfarna lärare garanterar de studerande ett brett hantverkskunnande och professionell handledning. Utbildningen avslutas med examensarbete och möjlighet att söka gesällprov. Stor vikt läggs vid eget skapande och konstnärlig utveckling.

Läs mer

HV Galleri

Sveriges enda textilgalleri med utställningar som visar bredden inom trådkonst. Här visas utställningar av externa konstnärer och hantverkare som ger en inblick i vad som pågår inom ämnet idag.

Öppettider: ons-fre kl. 12.00-16.00, lör kl. 11.00-17.00. Under påsk har vi öppet skärtorsdag 12-16, långfredag har vi stängt och påskafton 12-17.Läs mer

HV Licium

Nytillverkar och renoverar/konserverar kyrkotextil och konst för kyrkorummet. HV Licium:s ateljé har producerat kyrklig textil sedan 1904. Vi har alltså lång erfarenhet av tillverkning och renovering av textilier med hög konstnärlig och hantverksmässig kvalitet. 

Läs mer

Aktuellt