5 december 201521 februari 2016

Sten A Olssons Kulturstipendium 2015, Göteborgs konstmuseum.

Pristagare är bland annat textildesigner Malin Bobeck. 

Självlysande maneter i textil, närgångna filmningar av speldosor och monumentalt måleri där landskap krockar med materialitet. Det är dags för 2015 års Stenastipendiater; textildesigner Malin Bobeck, konstnären Jonas Dahlberg och konstnären Andreas Eriksson att ta plats på Göteborgs konstmuseum.

Sedan starten 1996 har Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur delat ut ett stort antal stipendier till talangfulla personer som arbetar inom konst, musik, scenkonst och design. Vidare har stiftelsen lämnat bidrag till ett antal forsknings- och kulturprojekt i Västsverige. I år erhåller textildesignern Malin Bobeck, konstnären Jonas Dahlberg och konstnären Andreas Eriksson stipendium om 150 000 SEK var.

Malin Bobeck (f 1986) arbetar med ljusemitterande material, framför allt textil. Hennes högteknologiska vävar utgår från rumsliga förhållanden och är ofta programmerade eller interaktiva. Centralt i konstnärskapet är skapandet av sammanhang mellan verk, rum och betraktare. I utställningen visas en helt ny takhängd skulptur som tar plats i en spegelsal som byggts upp på museet.

Läs mer på konstmuseum.goteborg.se.