Karriär

Handarbetets Vänner välkomnar alltid spontanansökningar och praktikanter till vår verksamhet. Skicka din ansökan till info@hv-textil.se och bifoga personligt brev, CV och eventuell portfolio.


Lediga tjänster:

Konservator till Handarbetets Vänners ateljé

Om oss

Handarbetets Vänner, HV grundades 1874 och är ett centrum för utbildning, utveckling, tillverkning och experiment av avancerade textilier. Licium, avdelningen för sakral och heraldisk textil, grundades 1904 av Agnes Branting och ägs sen 1952 Handarbetets Vänner. Vid sidan av nytillverkning utför HV också renoveringar av äldre textilier som kräver tillstånd.

Om dig

Vi söker dig med konservatorutbildning, med inriktning mot textilkonservering. I tjänsten kommer du att ha kontakt med olika uppdragsgivare och handläggare och i arbetet ingår administrativa uppgifter och dokumentation av renovering vid äldre textilier. Det är därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har ett intresse för konsthistoria samt historisk textil och sakral symbolik. Som person är du driven och självgående, gärna med erfarenhet av projektledning och att delegera arbete. Det är viktigt att ha god överblick och planeringsförmåga. Om du gillar att jobba i ett högt tempo med flera parallella projekt samtidigt så kommer du trivas hos oss. Vi ser gärna att du kommer in i verksamheten med nya synsätt och en bakgrund som kompletterar oss på HV. Krav: Konservatorutbildning med inriktning mot textil. Du kommer att arbeta en hel del med broderier och andra textila tekniker och vi ser därför gärna att du har kunskaper i att själv utföra textilt hantverk, gärna inom broderi. God ledarförmåga, administrativ erfarenhet och social kompetens då det i tjänsten ingår både pappersarbete och kundkontakt. Mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. Du bör behärska MS Office och det är meriterande om du har kunskaper i Photoshop eller andra designprogram. Meriterande: Studier i textil- eller konstvetenskap, kultur- idéhistoria eller liknande. Erfarenhet från arbete med textil i ateljé. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med Svenska kyrkan och har erfarenhet från arbetsledning.

Dina arbetsuppgifter

Som konservator hos oss blir du en del av teamet som arbetar med tillverkning av avancerad textilkonst- och design. Alla uppdrag är unika och utförs i nära samarbete med beställaren. Arbetet omfattar nyproduktion, samt renovering och vård av äldre textil och arbetet kommer framförallt att utföras på Licium.

Din profil

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre
Arbetslivserfarenhet
Konservator: 2-4 års erfarenhet

Meriterande kompetens

 Broderi

 Textil, konst

 Projektadministration

 MS Office

Övrigt

ANSTÄLLNINGSFORM: 6 månader eller längre , Heltid
LÖN: Fast månads- vecko- eller timlön
ANTAL PLATSER: 1

Kontaktinformation

Lotta Ahlvar, VD
lotta.ahlvar@hv-textil.se
0709709586
Mathilda Perem, Marknadskoordinator
mathilda.perem@hv-textil.se

0768831292

Ansökan skickas till Mathilda Perem, Marknadskoordinator, på mathilda.perem@hv-textil.se.