Karriär

Handarbetets Vänner välkomnar alltid spontanansökningar och praktikanter till vår verksamhet. Skicka din ansökan till info@hv-textil.se och bifoga personligt brev, CV och eventuell portfolio.


Lediga tjänster:

Administratör och koordinator

HV är ett aktivt och utåtriktat centrum för utbildning, utveckling, tillverkning och experiment av avancerade textilier och startades1874. Vi bevarar och vidareutvecklar avancerad hantverkskompetens för att möta nya konstnärliga och formmässiga uttryck genom vår verksamhet som omfattar skola, ateljé, galleri och en butik.

Vi söker en administratör och koordinator som sköter en mängd övergripande samt specifika uppgifter som omfattar hela och delar av verksamheten på HV. Tjänsten som administratör omfattar 100 %.

Vi ser att Du är generös och lösningsorienterad samt trivs att arbeta i en miljö med hantverk och textil.

Som administratör och koordinator kommer du att vara navet i verksamheten och bistå VD med underlag. Du organiserar, koordinerar och tar hand om de små och stora uppgifter som måste göras. Det kan handla om att förbereda, avlasta och strukturera. Du ställer ut fakturor, sköter posthantering, inköp, svarar på inkommande mail och samtal, förbereder presentationer, korrekturläser och sammanställer statistik och ekonomiskt underlag och har löpande kontakt med redovisningsbyrå.

HV är en dynamisk arbetsplats och vårt mål är att skapa en verksamhet som förvaltar, förädlar och utvecklar ett textilt hantverk som ska möta samtiden och framtiden. Därför är det viktigt att Du har ett engagemang och är flexibel i tanke och handling. Det är också viktigt att Du är ansvarstagande, strukturerad, följer rutiner och dokumentation samt har förmåga att arbeta med flera saker parallellt. Du kommer ha mycket kontakt med olika delar och personer inom och utanför verksamheten och därför är det viktigt att du är social, serviceinriktad och samarbetar lätt med människor.

 

Du kommer bl. a:

·       Ansvara för posthantering, löneunderlag och fakturor

·       Ansvara för löpande arbete rörande fastigheten som felanmälningar och kontakt med hyresgäster, fastighetsskötare, lokalvårdare, it-tekniker. Uppföljning och hantering av hyror.

·       Utföra uppgifter rörande enklare ekonomi

·       Ansvara för vissa inköp

·       Vara styrelsesekreterare och bereda inför styrelsemöten och årsmöten

·       Skapa och utveckla material till presentationer och ta hand om vissa besök

·       Övergripande och löpande kalendarium och ansvara för bland annat vissa ansökningar

·       Administrera och sammanställa utvärderingar

·       Vid behov vid skolans antagningar/arbetsprover samt anmälningar och dylikt

 

Kunskaper

·       Datorvana och kunskaper i Office

·       Förstå enklare företagsekonomi

 

Meriterande

·       Erfarenhet av programmet Filemaker eller liknande

·       Tidigare administratörsjobb

·       Tidigare erfarenhet som ekonomiassistent

 

Ansökan bör innehålla:

·       Personligt brev

·       CV

·       Referenser

 

Vi vill ha din ansökan senast 22 maj 2017.

Maila din ansökan till margot.barolo@hv-textil.se

 

För information kontakta Margot Barolo, tillförordnad VD, margot.barolo@hv-textil.se

www.hv-textil.se

-------------

Konservator till Handarbetets Vänner Ateljé

Handarbetets Vänner, HV grundades 1874 och är ett centrum för utbildning, utveckling, tillverkning och experiment av avancerade textilier. Licium, avdelningen för sakral och heraldisk textil, grundades 1904 av Agnes Branting och ägs sen 1952 Handarbetets Vänner. Vid sidan av nytillverkning utför HV också renoveringar av äldre textilier som kräver tillstånd.

Om dig

Vi söker dig med konservatorutbildning, med inriktning mot textilkonservering. I tjänsten kommer du att ha kontakt med olika uppdragsgivare och handläggare och i arbetet ingår administrativa uppgifter och dokumentation av renovering vid äldre textilier. Det är därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har ett intresse för konsthistoria samt historisk textil och sakral symbolik. Som person är du driven och självgående, gärna med erfarenhet av projektledning och att delegera arbete. Det är viktigt att ha god överblick och planeringsförmåga. Om du gillar att jobba i ett högt tempo med flera parallella projekt samtidigt så kommer du trivas hos oss. Vi ser gärna att du kommer in i verksamheten med nya synsätt och en bakgrund som kompletterar oss på HV. Krav: Konservatorutbildning med inriktning mot textil. Du kommer att arbeta en hel del med broderier och andra textila tekniker och vi ser därför gärna att du har kunskaper i att själv utföra textilt hantverk, gärna inom broderi. God ledarförmåga, administrativ erfarenhet och social kompetens då det i tjänsten ingår både pappersarbete och kundkontakt. Mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. Du bör behärska MS Office och det är meriterande om du har kunskaper i Photoshop eller andra designprogram. Meriterande: Studier i textil- eller konstvetenskap, kultur- idéhistoria eller liknande. Erfarenhet från arbete med textil i ateljé. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med Svenska kyrkan och har erfarenhet från arbetsledning.

Dina arbetsuppgifter

Som konservator hos oss blir du en del av teamet som arbetar med tillverkning av avancerad textilkonst- och design. Alla uppdrag är unika och utförs i nära samarbete med beställaren. Arbetet omfattar nyproduktion, samt renovering och vård av äldre textil och arbetet kommer framförallt att utföras på Licium.

Din profil

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre
Arbetslivserfarenhet
Konservator: 2-4 års erfarenhet

Meriterande kompetens

 Broderi

 Textil, konst

 Projektadministration

 MS Office

Övrigt

ANSTÄLLNINGSFORM: 6 månader eller längre , Heltid
LÖN: Fast månads- vecko- eller timlön
ANTAL PLATSER: 1

Kontaktinformation

Mathilda Perem, Marknadskoordinator
mathilda.perem@hv-textil.se

0768831292

Ansökan skickas till Mathilda Perem, Marknadskoordinator, på mathilda.perem@hv-textil.se.