Galleri

Handarbetets Vänners Galleri är ett av Sveriges få textilgallerier med utställningar som valts med målsättning om att visa bredden inom trådkonst. 

Här visas utställningar, av externa konstnärer och hantverkare, som ger en inblick i vad som pågår inom det textila fältet, såväl nationellt som internationellt, idag. I HV Galleri ligger också HV Butik där unika material, textila hantverk och litteratur finns till försäljning.

Galleriets ordinarie öppettider:

Ons-fre 12-16, lör 11-16. 

Sommartid (1/4-30/9) är butiken öppen ons-fre 12-16, lör 12-17. 


Nuvarande utställning: 

Franz Petter Schmidt, läs mer: http://bit.ly/2n9cV3c

29 mars - 29 april


Kommande utställningar: 

Examensutställning Handarbetets Vänner Skola

4 maj - 5 augusti


Mattutställningen - Mycket mer än gångbart

 16 augusti - 30 september


Lokalen är tillgänglig för rörelsehindrade. HVs lilla galleri är beläget i gatuplanet med ett stort skyltfönster mot gatan är därmed tillgängligt dygnet runt. Stora galleri med ingång från gården nås via två trappramper för rullstol/rullator med rejäla handräcken och en stor, bred och lätt dörr och utställningsytan är helt plan utan trösklar. Handikapparkering finns i direkt anslutning till galleriet liksom flyttbar rullstolsramp och personlig assistans av gallerivakt. Galleriet har ej tillgång till ljudslinga, hörhjälpmedel, syntolkning eller texttolkning. Offentlig toalett finns ej.


Ställ ut hos oss!

Intresseanmälningar gällande att ställa ut på HV galleri skickas till galleri@hv-textil.se


Kontaktpersoner för HV Galleri:

Lotta Ahlvar lotta.ahlvar@hv-textil.se


Datum när informationen lades ut: 20/9-2016