Skola

Vill du söka till våra heltidsutbildningar?

Här hittar du anvisningar hur du söker till Textilhantverk Basår , Textilhantverk Sömnad och Högre textil hantverksutbildning.

Handarbetets Vänner Skola har bedrivit vävskola sen 1880-talet och erbjuder idag läsårsutbildningar och kurser inom textilt hantverk. Undervisningen ges av experter och pedagoger inom textila hantverkstekniker och stor vikt läggs vid det konstnärliga uttrycket i kombination med ett gediget hantverkskunnande.

På skolan finns såväl en basårsutbildning, en tvåårig utbildning, som helg- och kvällskurser. Under ett år utbildas cirka 350 personer vid Handarbetets Vänner, varav 48 är heltidsstuderande. Skolan är en av de välrenommerade eftergymnasiala utbildningar inom konstnärliga områden, som ryms under förordningen Konst-och Kulturutbildningar. Studiemedel kan du söka på högskolenivå.

De studerande erbjuds möjlighet att delta i en rad utställningar för exponering mot allmänhet och näringsliv. Exempelvis ställer skolan ut på Formexmässan, Stockholm Furniture Fair och under verksamhetens egna öppet hus.

I slutet av utbildningen ges möjlighet att ansöka om att avlägga gesällprov. Under examensutställningen som öppnar i slutet av maj, visar avgångseleverna sina examens- och gesällarbeten Utställningen är öppen hela sommaren för allmänheten i Handarbetets Vänners Galleri. 

Öppet Hus för läsårsutbildningarna sker årligen i mars.

Du har givetvis också möjlighet att göra studiebesök på skolan vid andra tillfällen. Kontakta oss gärna för bokning eller om du har några frågor.Uppdragsutbildning

Vi skräddarsyr gärna en uppdragsutbildning baserad på dina specifika behov. Kontakta oss för en diskussion!


 

HV Butik

Broderikit till kudde "Cirkon"

Färgställning: svart

Skedkrok

Material

Nystpinne

Material 

Sammetskudde

Granatäpple

Sammetskudde

Ädelstenar 

Japanguld och -silver

Broderitråd för läggsöm i grovlekat nr: 8, 10, 12, 14, 16

HV Garn i original

40/2 Lingarn. Limited Edition i 14 färger

Vävguld och -silver

Säljs på koner om 1000 resp 5000 m.


Organsintråd

Silketråd för finbroderi och konservering av textil. Säljs på rullar om 1000m i svart, vitt och créme.

Silkeslöja på metervara

Silke crepeline. Bredd 114 cm. (minsta beställning 1 m).

Kroknålar

Grovlekar 0.53mm och 0.84mm

Syram

Broderibåge

Lammskinn

Gotländskt pälslamm

Silkestråd

Finns i 8 färgställningar.