Ansökan - såhär gör du

För dig som är intresserad av att söka till någon av våra längre utbildningar inom textilt hantverk följer här en genomgång av hur en ansökan ska vara uppbyggd och hur processen går till.

HV Skola erbjuder tre heltidsutbildningar inom textilt hantverk: 

Textilhantverk Basår,

Textilhantverk Sömnad 

Högre textil hantverksutbildning.

Välj den/de utbildningar som du tycker verkar intressanta, det går bra att söka flera av våra utbildningar samtidigt.

När du kommit fram till vilken/vilka utbildningar som du vill söka, går du in på skolans ansökningssida och registrera dig och skapar en profil. Du kan arbeta med din ansökan på din sida ända fram till sista ansökningsdag som är 15 april 2019. 

Kom ihåg att om du har frågor om kommande ansökningsperiod, så är det bara att maila till skola@hv-textil.se, så hjälper vi dig med din ansökan och svarar på dina frågor.

------------------------------------------

>>> Du registrerar dig som användare här: https://apply.yh-antagning.se/to/hv-textil/ht2019

När du är registrerad kan du börja kika på det som ingår i en godkänd ansökan.

I ansökan ingår:

1. Kopia av Id-handling med foto (körkort, pass, id-kort)

2. Styrkt behörighet från svenskt gymnasium eller motsvarande.

3. Arbetsprover:

Till din ansökan vill vi att du skickar in en portfolio som visar din kreativa förmåga. Vi vill också att du löser en uppgift som du skickar in bilder av. Uppgift och portfolio ska skickas som en PDF-fil. Bilder bör ha upplösningen 300dpi.

3a. Portfolio
I din portfolio vill vi att du skickar in bilder på arbeten som visar ett varierat urval av dina färdigheter. Du presenterar arbeten/projekt utförda i valfria tekniker och material, fördelade över 4 sidor. Det kan exempelvis vara textila arbeten, idéskisser, foton, teckningar, kroki eller collage. Minst ett arbete bör dock vara en handritad skiss eller teckning utförd i blyerts, tusch, kol eller krita. Ange vald teknik under varje bild. Märk respektive sida med: ”portfolio".

3b.  Uppgift
Årets uppgift innebär att du visar oss din tolkning av de tre dygderna:

tro, hopp och/eller kärlek.

Välj en av dygderna eller alla tre. Du löser uppgiften på valfritt sätt, det finns inget rätt eller fel i hur du utför den – försök förhålla dig fritt, använd din fantasi och pröva dig fram. Du väljer själv vilka material och tekniker du vill arbeta i och presenterar uppgiften fördelad över 2 sidor. Tänk på att du också kan presentera en process eller undersökning av begreppet/begreppen. Märk respektive sida med: ”uppgift".

4. Personligt Brev:

I det personliga brevet presenterar du dig själv och varför du söker utbildningen samt en kortfattad motivering till hur du arbetar/vill arbeta inom textil. Max en (1) A4-sida i PDF-format.

5. Kortfattad CV:

Skriv en kortfattad CV där du anger dina tidigare utbildningar och relevanta arbetslivserfarenheter. Max en (1) A4-sida i PDF-format.

För dig som söker Högre textil hantverksutbildning. 6. Intyg vävning och konstsömnad

Dokument som styrker att du genomgått utbildningen Textilhantverk Basår eller motsvarande (grundkunskaper i vävning (200 h) och konstsömnad (100h). Om du känner dig osäker vad det innebär, kontakta skola@hv-textil.se för mer information. Bifoga det här intyget samt övriga dokument under "Övriga" på ansökningssidan.

När du känner dig nöjd är det bara att skicka in!

-----------------------------

Du har skickat in, vad händer nu?

  • Du får en bekräftelse på din sida på Yh-antagning att vi har tagit emot din ansökan.
  • Vår jurygrupp går igenom alla ansökningar. Vid behov kan komma att kontakta dig inför antagningsbeslutet.
  • Antagningsbesked till samtliga sökande publiceras på ditt konto här på Yh-antagning från och med maj och framåt. Inga förhandsbesked ges på telefon.
  • Om du har några frågor innan dess, maila till skola@hv-textil.se.

Vi behandlar senare inkomna ansökningar i mån av plats, lista för reserver finnes. 

Utomnordiska studerande bör teckna försäkring innan de anländer till Sverige.

Hör gärna av dig till oss om du behöver hjälp med din ansökan, maila skola@hv-textil.se eller ring 08-545 686 50.