Elever vid Handarbetets Vänner skola lanserar kuddfodral i samarbete med Skansenbutiken och Klässbols Linneväveri

För andra året i rad samarbetar Handarbetets Vänner skola med Skansenbutiken och Klässbols Linneväveri. Tillsammans med framtidens textilformgivare har nya synergier utforskats mellan hantverksarv och samtid. Den 22 april lanseras fyra kuddfodral i linne – inspirerade av Skansen, designade av textilstuderande vid Handarbetets Vänner skola och vävda av Klässbols. 

Formgivarna till kuddfodralen går sista året på Högre textil hantverksutbildning på Handarbetets Vänner skola (HV skola). Eleverna har i två grupper arbetat med skisser i olika tekniker och utforskat färger och uttryck i vävstol. Klässbols Linneväveri har vävt upp tyget och kuddfodralen har sedan sytts av eleverna.

Resultatet är nya mönsterbilder, inspirerade av Skansens historiska miljöer. Kuddkollektionen Solliden i ljust rosa och gröna färgskalor av studenterna bakom designen Mariella Abrahamsson, Elin Claesson, Ellen Engsmo Österlund och Emelie Melin.

Kuddkollektionen Kollektionen Delsbo och Stadskvarteret är en hyllning till handens kunskap och linet, en av Sveriges äldsta kulturväxter. Kollektionen är designad av Ellen Arolin, Mindy Dahlberg, Maja Möller, Carmen Rico-Blomstrand. 

Kollektionen HV x Klässbol x Skansen lanseras den 22 april 2022 och säljs exklusivt i Skansenbutiken och på skansenbutiken.se

Kuddfodralen är av hellinne, 50x50 cm och kostar 899 sek. Kollektionen lanseras i en begränsad upplaga.