27 augusti 18:0019:30 2015

Gentle Protest Talk

Sarah Corbett och Frida Arnqvist Engström föreläser  i HV Galleri

“Om vi vill att vår värld ska bli mer vacker, vänlig och rättvis, då borde vår aktivism också vara vacker, vänlig och rättvis”. /Sarah Corbett

Förändra världen med händerna, är det möjligt det? Sverigeaktuella craftivisten Sarah Corbett arbetar med förändring genom broderi, hon driver med hjälp av sitt Craftivist Collective en global community som med broderi som metod förmår företag, organisationer och privatpersoner att tänka om. Hur går det till? Och vilka reaktioner väcker det? 

Möt världsförbättraren Sarah Corbett i ett samtal med författaren och journalisten Frida Arnqvist Engström, som skrivit boken Gerillaslöjd - DIY, garngraffiti och den handgjorda revolutionen. Torsdag 27 augusti 18.00 samtalar de kring Sarah Corbetts arbete och om hennes pågående utställning Gentle Protest på Handarbetets Vänner i Stockholm.

De pratar också om den allt större globala rörelsen craftivism, dess förutsättningar och hur hantverket kan vara ett kraftfullt verktyg för att uppmärksamma och påtala orättvisor i världen. Sarah Corbett har tidigare erfarenhet som aktivist och lobbyist, hon grundade Craftivist Collective för sex år sedan och bytte i och med det arbetsmetod. Hör henne berätta om den långsamma, noggranna och empatiska aktivism hon bedriver idag, där stygnen fungerar som en katalysator för att skapa långsiktig och positiv förändring i världen. Och att protester inte alltid behöver vara agressiva, de kan vara handgjorda och kraftfulla i all sin vänlighet.

Välkommen till en kväll i broderiets, politikens och förändringens tecken! Sarah Corbett intervjuas i Handarbetets Vänners galleri i utställningen Gentle Protest, samtalet inleds med en presentation av utställningen.

 

Mer information om Sarah Corbett och Craftivist Collective

Mer information om Frida Arnqvist Engström och Gerillaslöjd 


Samtalet hålls på engelska. HÄR bokar du biljetter.