Handarbetets Vänner önskar glad sommar!

Information, öppettider och aktuellt för sommaren 2018. Läs mer:

Utställning i Handarbetets Vänner Galleri

Under sommaren 2018 visar Handarbetets Vänner Galleri utställningen "HV Archives: Process - Svärta, gråskala och linjens karaktär" där besökaren ges en inblick i Handarbetets Vänners gedigna arkiv med arbeten från HV Ateljé, curator är Marcia Harvey Isaksson. Utställningen är öppen 13 juni - 25 augusti.
Öppettider: Ons-fre kl. 12-16, lör kl. 11-16 (även röda dagar), stängt sön-tis. 
 

Handarbetets Vänner Butik håller sommaröppet

Handarbetets Vänner Butik håller öppet hela sommaren. I vår butik finns material för textilt hantverk såsom vävning, stickning och konstsömnad. Det finns även litteratur och ett brett utbud av samtida och klassiska designprodukter. För information om öppettider, se ovan.


Handarbetets Vänner Skola


Läsårsutbildningar
Handarbetets Vänners läsårsutbildningar startar 27 augusti, i år öppnar vi utbildningen Textilhantverk Sömnad som är en unik sömnadsutbildning i sitt slag i Sverige.

Det är fortfarande möjligt att söka våra läsutbildningar. Vi tar in sena anmälningar i mån av plats. Är du intresserad av att skicka in en ansökan till höstens utbildningar? Läs mer här.

Höstens kurser på HV 
Handarbetetets Vänner Skola har också ett spännande utbud av kortare kurser. 
Från och med nästa vecka har kursverksamheten sommarstängt, för att sedan öppna i september igen.

Många av höstens kurser är redan fullbokade men vi har några enstaka platser kvar, kontakta skola@hv-textil.se för information om platstillgång på våra kurser.
 

HV och Tensta Konsthall arrangerar konstkollo för unga

I samarbete med Tensta Konsthall håller Handarbetets Vänner Skola ett konstkollo för barn. Deltagarna som är mellan 8-15 år gamla kommer att få experimentera med rytm, färg och form i väv och på tyg. Kollot "Mönstra med väv och naturfärgning" pågår 13-17 augusti.

Handarbetets Vänner Ateljé & Licium

Under sommaren fortgår arbetet med både nytillverkning och renoveringar av kyrklig textil, samt tillverkning av fanor. För den som vill ha en inblick i ateljéns arbete visas nu i HV Galleri en utställning om arbetsprocessen kring ett urval av verk som tillverkats av hantverkarna i HV Ateljé. 

Visste du att vi erbjuder studiebesök i HV Ateljé? Kontakta info@hv-textil.se för att få information om priser och hur du bokar.


Öppettider:

Då HVs administrationen har lägre bemanning under semestertider (juli-augusti) kan det ta lite längre tid att få svar från oss.

Enklaste sättet att få kontakt med oss är genom att skicka ett mail till info@hv-textil.se.

Galleri och Butik:
Galleriet och butikens öppettider under sommaren: ons-fre 12-16, lör 11-16. För att få kontakt med butiken kan ni skicka ett mail till butik@hv-textil.se eller ringa till 08-545 686 53.