Information till dig som blivit antagen till HV Skola 2020/2021

Undrar du något inför terminsstarten på HV Skola? Här kan du läsa dig till information gällande läsårsutbildningarnas antagningar, terminsstart, studiemedel, datum m.m.

Ansökan och antagning

Under maj månad skickar vi ut antagningsbesked och information om antagningar via vår antagningssida: https://apply.yh-antagning.se/to/hv-textil/ht2020

Om du har blivit erbjuden en plats på en utbildning, vänligen läs informationen nedan. 

Om du blivit tilldelad reservplats finns information om din köplats på din sida i antagningssystemet. Så fort någon tackar nej skickas ett erbjudande om plats till nästa person i kön, håll utkik i din mail för att se de notiser som skickas ut från vår ansökningssida. 

Vill du skicka in en sen ansökan går det bra. Om du har en godkänd ansökan och är behörig, kommer du in i mån av plats. Här söker du till våra läsårsutbildningar.


Bekräfta plats

Om du har fått ett meddelande med besked om plats: Bekräfta antagningen snarast genom att tacka ja till din plats i antagningsystemet. Om du avstår din plats vill vi att du anmäler det genom att tacka nej. Svara inom 7 dagar. Därefter går platsen till nästa person i kön.

Vänligen notera att för att bekräfta och behålla din plats måste du betala anmälningsavgiften, se information nedan.


Anmälningsavgift

För att behålla din plats till utbildningen måste du ha betalat in din anmälningsavgift om 1 500 SEK. Denna avgift återbetalas ej men avräknas från terminsavgiften vid terminsstart. Betalningen görs till Handarbetets Vänners Bankgiro 160-7316 eller till Swish 123 663 23 92. Det är viktigt att du märker betalningen med ditt för- och efternamn.


Behörighet

Om du blivit antagen med information om komplettering av behörighet får du alltid ett meddelande med information om hur du blir behörig. Antagningen gäller då med reservation för att du uppfyller behörighetskraven  innan terminsstart. 


Inför terminsstart

I augusti kommer du att få ett uppstarts-mail från din huvudlärare. Du kan sitta lugnt i båten tills detta mail skickats ut. I mailet kommer du att få all information om hur du ska förbereda dig inför terminsstart, det gäller även om särskild litteratur eller verktyg ska införskaffas. Se till att du har angett korrekt mail i din ansökan för att säkerställa att mailet kommer fram tilldig. Här hittar du information om vem som är din huvudlärare: Kursansvariga HV Skola 

Om du har övriga frågor efter att ha läst igenom resten av denna informationstext, vänligen kontakta skola@hv-textil.se


Terminsavgift

Terminsavgiften betalas en gång per termin. En faktura kommer att skickas ut till dig en gång i början av höstterminen och en gång vid vårterminens start. Anmälningsavgiften om 1500 kr avräknas från fakturan på höstterminen. 

Avgift för respektive utbildning:

Högre textil hantverksutbildning 9000 SEK/termin.

Textilhantverk Basår 9000 SEK/termin.

Textilhantverk Sömnad 25000 SEK/termin.


Tänk på att materialkostnader tillkommer. 

Vänligen notera att det går inte på förhand att säga vad materialkostnaderna uppgår till, det är individuellt för varje studerande och projekt. Men du kan själv påverka dina egna materialkostnader genom att välja de material du vill arbeta med.


Undervisningstider

Utbildningen är på heltid och undervisning hålls mån-fre kl. 9-16.


Läsårets datum

Terminsstart: Onsdagen den 19 augusti 2020 kl. 10.00.

Juluppehåll: 23 dec 2020 – 6 januari 2021

Terminsavslut: Fredagen den 4 juni 2021.


Söka CSN

Som studerande på våra läsårsutbildningar har du möjlighet att söka studiemedel. Om du studerar på HV är du studiemedelsberättigad utifrån avdelning B1 är för studier på eftergymnasial nivå, det vill säga samma kvot som för högskole- och yrkeshögskolestudier.

När söker studiemedel för utbildningen på CSNs hemsida kommer det automatiskt att visas förifyllda datum, dessa datum gäller just din utbildning - så se till att inte ändra dessa datum. 

När du fått iväg din ansökan och terminen har startat, kommer du att få ett intyg om studieförsäkran på din sida. Denna ska du själv skriva ut, skriva på och sedan lämna i facket på administrationen på HV Skola. Skolans administratörer intygar att du studerar på skolan och lägger tillbaka intyget i facket för upphämtning. Du skickar själv in din studieförsäkran till CSN. 

Du har även rätt söka merkostnadslån från CSN för terminsavgiften. CSN har koll på skolans terminsavgifter, även om det anges på deras hemsida, krävs inte att HV Skola skickar in ett intyg. Vi intygar istället att du går på skolan när ansökan har kommit in till oss för påskrift.

Om har frågor gällande ditt studiemedel vänd dig i första hand till CSN, då de kan se vad som gäller för just dig; www.csn.se.


Engagera dig

Handarbetets Vänner Skola har en egen studentkår. När du har påbörjat utbildningen har du möjlighet att gå med i kåren, vilket ger dig förmåner som t ex ställa dig i kö till lägenheter via SSSB. 

Om du vill påverka studentlivet på HV Skola så vill vi tipsa dig om att engagera dig i kåren själv eller medverka i skolans Värdegrundsteam som jobbar med frågor som likabehandling. Kontakta skola@hv-textil.se för att få veta mer. 


------------

Saknar du någon information? Vänligen kontakta skola@hv-textil.se