13 mars 12:0019:00

Open Studios 13 mars

Vi vill träffa dig som drömmer om att arbeta med textil. 

På Open Studios träffar du studerande, lärare och personal. Du får uppleva den kreativa atmosfären, prova på inslagsikat, ta en kaffe, se elevutställningar och ställa dina frågor om utbildningar inom textil.

__VAD På Open Studios träffar du studerande, lärare och personal. Du får uppleva den kreativa atmosfären, prova på inslagsikat, ta en kaffe, se elevutställningar och ställa dina frågor om utbildningar inom textil. Vi har öppet i HV Galleri och Laboratorium.

__TID, DATUM, KOSTNAD OCH PLATS
kl. 12.00-19.00, fredag 13 mars.
Fri entré.
Djurgårdsslätten 82-84 ( Stockholm), bara 12 minuter med spårvagn från T-Centralen.

PROGRAM:

___GUIDADE TURER
Ni kommer att få tillfälle att kika på vad som finns i vävstolarna och träffa elever i arbete. Guidade rundvandringar i skolan och ateljén sker kl 14:00 och 16:00.

___UTSTÄLLNINGAR
I HV Galleri visar Högre textil hantverksutbildning år 1 (Htu1) ett undersökande arbete i tekniken inslagsikat i form av ”Furoshiki” (konsten att linda med tyg) med provvävning och diskussionsforum som metod. Ordet ikat kommer från det Indonesiska ordet ”Mengikat” ”att knyta” elller ”att binda”. Det japanska ordet Kasuri kommer från verbet Kasureru som betyder ”göra suddig”.

I samma lokal ställer Högre textil hantverksutbildning år 2 samtidigt ut sitt externa projekt; ett samarbete med vävindustrin som resulterat i metervara inspirerad av ”Kollektiva färdmedel”.

I skolans lokaler presenteras också experimentellt broderi, sömnad, väv och portfolios.

___WORKSHOPS
Upplev ikat i HV Textile Lab! Htu1 visar processen för inslagsikat med omknytningar och färgning. Välkommen att titta på eller delta i mån av plats.

___MER INFORMATION
Håll er uppdaterade på vår Facebook-sida för att inte missa tidpunkter och programpunkter.

Dagen är speciellt vikt för dig som är intresserad av våra läsårsutbildningar, jobbar med utbildningar och skolgrupper.
Om du inte har möjlighet att komma och är en skolgrupp/intresserad sökande, maila skola@hv-textil.se för att boka in ett annat datum för guidad tur.

Sista anmälningsdag för läsårsutbildningar: 15 APRIL 2020

___OM OSS
Handarbetets Vänner Skola erbjuder textilutbildningar och kurser som förenar konstnärliga och formmässiga uttryck med avancerad hantverkskompetens. Skolan är en eftergymnasial utbildning, som ryms under förordningen Konst- och Kulturutbildningar. Våra utbildningar bedrivs huvudsakligen i projektform, där ett hantverksämne stöds av studier i färg och form samt teori.

Läs mer om alla våra utbildningar här:
http://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/utbildningar/

Grundutbildningar:
Textilthantverk Basår (1 år) https://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/utbildningar/textilhantverk-basar/
Textilthantverk Sömnad (1 år) https://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/utbildningar/textilhantverk-basarsomnad/

Påbyggnadsutbildning:
Högre textil hantverksutbildning (2 år) https://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/utbildningar/hogre-textil-hantverksutbildning-2-ar/


VARMT VÄLKOMNA!


För information / For more information:

+46 (0)8-545 68 650
skola@hv-textil.se
www.hv-textil.se

-----------
Foto: Karin Björkquist.

I bild: Studerande Lucia, Nina, Emma, Anna och Frida som går på den ettåriga utbildmningen Textilhantverk Sömnad.