Portfolio och arbetsprover

En fråga vi ofta får i samband med våra antagningsomgångar är :"Vad ska jag visa i min portfolio?". I den här artikeln kommer vi att visa exempel som kan hjälpa dig på traven.

INFORMATION OM ANSÖKAN
Till din ansökan till HV Skola vill vi att du skickar in en portfolio som visar din kreativa förmåga. Vi vill också att du löser en uppgift som du skickar in bilder av. I din portfolio vill vi att du skickar in bilder på arbeten som visar ett varierat urval av dina färdigheter. Du presenterar arbeten/projekt utförda i valfria tekniker och material, fördelade över fyra sidor. 

SÅ VAD SKA JAG VISA?
Det kan exempelvis vara textila arbeten (inget måste!), idéskisser, foton, teckningar, kroki eller collage. Minst ett arbete bör dock vara en handritad skiss eller teckning utförd i blyerts, tusch, kol eller krita. 

———————————————————————————
👋🏼TIPS! För att underlätta så har vi fått OK att visa några av de nuvarande studerandes portfolios som de skickade in i samband med sin ansökan till HV Skola. I bildspelet ovan har vi bifogat en portfolio inskickad av en person som sökte och blev antagen till Textilhantverk basår - vävning samt en person som sökt och kom in på Textilhantverk basår - sömnad.

Kika in på våra Instagram stories under kommande veckan för att se fler eller klicka på ikonen i biografin som heter portfolios, klicka här: https://www.instagram.com/hv_textil/

———————————————————————————
Dela gärna denna artikel med någon du tror kan vara intresserad! 💁‍♀️
——————————————————————————

HÄR kan du läsa mer om att söka våra läsårsutbildningar.