Sommarens öppettider på Handarbetets Vänner

Information, öppettider och aktuellt för sommaren 2019. Läs mer:

Öppettider:

HVs administration och skola har lägre bemanning under semestertider (juli-augusti) därför kan det ta lite längre tid att få svar från oss. Enklaste sättet att få kontakt med oss är genom att skicka ett mail till info@hv-textil.se.


Galleriet och butikens öppettider under sommaren: ons-fre 12-16, lör 11-16. För att få kontakt med butiken kan ni skicka ett mail till butik@hv-textil.se eller ringa till 08-545 686 53.

Ateljén har semesterbemanning under juli-augusti därför kan det vara svårt att nå oss över telefon, men skicka ett mail så svarar vi så fort vi har möjlighet, atelje@hv-textil.se.

Utställning i Handarbetets Vänner Galleri

Under sommaren 2019 visar Handarbetets Vänner Galleri utställningen "HV Archive: Colourful Craft" där besökaren ges en inblick i Handarbetets Vänners gedigna och färgglada arkiv med arbeten från HV Ateljé, curator: Katarina Evans och Svante Helmbaek Tirén. 
Utställningen är öppen 18 juni - 24 augusti.
Öppettider: Ons-fre kl. 12-16, lör kl. 11-16 (även röda dagar), stängt sön-tis. 
 

Handarbetets Vänner Butik håller sommaröppet

Handarbetets Vänner Butik håller öppet hela sommaren. I vår butik finns material för textilt hantverk såsom vävning, stickning och konstsömnad. Det finns även litteratur och ett brett utbud av samtida och klassiska designprodukter. För information om öppettider, se ovan.


Handarbetets Vänner Skola

Heltidsutbildningar
Handarbetets Vänners läsårsutbildningar börjar 21 augusti.
I höst startar vi för andra året utbildningen Textilhantverk Sömnad som är en unik sömnadsutbildning i sitt slag i Sverige. Det är fortfarande möjligt att söka till sömnadsutbildningen och Textilhantverk Basår. Vi tar in sena anmälningar i mån av plats. Är du intresserad av att skicka in en ansökan till höstens utbildningar? Läs mer här.

Höstens kurser på HV 
Handarbetetets Vänner Skola har också ett spännande utbud av kortare kurser. 
Från och med nästa vecka har kursverksamheten sommarstängt, för att sedan öppna i september igen.
Många av höstens kurser är redan fullbokade men vi har några enstaka platser kvar, kontakta skola@hv-textil.se för information om platstillgång på våra kurser.

Handarbetets Vänner Ateljé & Licium

Under sommaren fortgår arbetet med både nytillverkning och renoveringar av kyrklig textil, samt tillverkning av fanor. För den som vill ha en inblick i ateljéns arbete visas nu i HV Galleri en utställning om arbetsprocessen kring ett urval av verk som tillverkats av hantverkarna i HV Ateljé. 

Visste du att vi erbjuder studiebesök i HV Ateljé? Kontakta info@hv-textil.se för att få information om priser och hur du bokar.

Glad sommar önskar personalen på Handarbetets Vänner!