Handarbetets Vänner är ett aktivt och utåtriktat centrum för utbildning, utveckling, tillverkning och experiment av avancerade textilier och design.

Aktuellt

HV Ateljé & Licium

Med säker känsla för färg och form tolkar HV Ateljé konstnärers idéer och förlagor till textila verk. HV Ateljé har sedan starten 1874 skapat offentlig konst som syns både i Sverige och internationellt. HV Ateljé LICIUM har funnits sedan 1904 och nytillverkar, renoverar och konserverar kyrkotextil.

Läs mer

HV Skola

HV Skola ger textila hantverks- och yrkesutbildningar inom vävning, konstsömnad, sömnad och stickning.
Ansökan till skolans heltidsutbildningar öppnar 8 februari och stänger 17 april 2023. Skolan tar emot sena anmälningar i mån av platsAntagningen till skolans kortkurser läsåret 23/24 öppnar den 18 januari 2023 (prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev nederst på denna sida för mer exakt datum för kurssläppet). 

Läs mer

HV Galleri

HV Galleri är ett av få textilgallerier i Sverige. Här visas svenska och internationella textilkonstnärer och en bredd som speglar och lyfter den samtida textilkonsten. 

Läs om aktuella utställningar här.

Öppettider: ons-fre 12-16, lör 11-16. Röda dagar stängt.

Djurgårdsslätten 82 i Stockholm.

Läs mer

BLI MEDLEM

Föreningen Handarbetets Vänner främjar, utvecklar och tillverkar textilt hantverk av hög hantverksmässig och konstnärlig kvalitet och bevarar det textila kulturarvet. Låter det intressant? Bli medlem här.

Läs mer