13 februari29 mars 2015

Alumni Cora Hamilton ställer ut på UNG SVENSK FORM

Utställningen Ung Svensk Form invigdes den 13e februari på ArkDes (Arkitektur och Designcentrum Skeppsholmen) där Cora Hamilton ställer ut sina verk Quintessence 1-5

Cora berättar om sina verk:

"Plagg på rulle. En kollektion inom verktygets strikta ramar där tyg och kläder konstrueras på samma gång. Alla plagg hör ihop med varandra genom trådar. Jag  bygger om för att väva nytt. Mitt arbete är ett innovativt och konceptuellt tänkande om vävning. För att uppnå önskat resultat konstrueras en helt ny vävstolsbom.  Väven är i sin totala längd 15 meter lång, i upphängt tillstånd 4 meter. Väven består av en 25 meter lång varp. Varpen och inslaget byter ibland plats med varandra, detta utan att trådar klipps ner. Själva tråden kommer även att spela en roll i detaljerna som uppstår."


Ung Svensk Form är en utställning med det bästa och mest spännande av ung svensk design i dag. Här visas 22 bidrag inom bland annat produktdesign, textil, mode, konsthantverk och möbler som har valts ut av en namnkunnig jury bestående av bland andra arkitekten Gert Wingårdh, modeskaparen Bea Szenfeld samt formgivarna Petra Lilja och Samir Alj Fält.

Ung Svensk Form är en utmärkelse och en utställning som har som syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Med fantastisk hantverksskicklighet och nya uttryck visas här vad som pågår inom svensk formgivning. Ung Svensk Form delas i år ut för tionde gången och drivs av Svensk Form med syftet att stimulera svensk designutveckling.


Juryns motivering till Coras bidrag var:

”Funktion, socialt engagemang och en oväntad relation till det kroppsliga i en och samma installation. En poetisk historia växer fram om minnet av en kropp som gett vika, och en ny tid som drar oss in.”


Utställningen pågår fram till den 29 mars. Mer info här