Åsa Pärson

Åsa Pärson

Webplats: www.asaparson.se

Åsa Pärson är en av Sveriges skickligaste handväverskor och som aktuell med utställningen Fält på Sebastian Schildt Gallery i Stockholm med vernissage lördagen den 17 oktober. 

Åsa Pärson är utbildad handvävare och designer vid Väfskolan, Textilhögskolan i Borås, mattreparationsateljé i Istanbul, Turkiet och vid Kawashima Textile School, Kyoto, Japan. Konstfack i Stockholm. Sedan examen 1999 har Åsa arbetat på sidenväverier i Laos och Kambodja samt med designuppdrag för textilföretag i Sverige, Danmark och Nepal. Åsa ställer regelbundet ut i England och Japan.

Utöver frilansverksamheten undervisar Åsa både på Konstfack, Sätergläntan och Nyckelviksskolan och fick nyligen Hemslöjdens stipendium.

Yellow Check

Ur sjalproduktion

Digitalt galleri

Yoroke-movable reed textiles part 1 – weaving by hand

Bakgrund Hur ljuset behandlar och påverkar ytan av textil är utgångspunkten i min vävning. Reflektionen av ljuset, skuggor som skapas och textilens känsel som förnimmas ...

Fältanteckningar

I en serie nya vävar och textilier har Åsa Pärson undersökt hur det matematiskt exakta i vävens konstruktion möter det oberäkneliga i färgningsprocessen. Med information ...

Nordingrå Blå och Nordingrå Rosa

Utställda i utställningen Fält hos Sebastian Schildt. Pågående utställning.

Fabricated Nature

Utställda på Hanholmen i Helsingfors, 2015

Small Is Precious

Från utställningen Fältanteckningar 2

Work in progress

Från ateljén i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik

Yellow Check

Ur sjalproduktion