Leyun Wang

Leyun Wang

Webplats: www.wangleyun.se

Leyun Wang är en konstnär som arbetar med måleri, installation och textil, från Hangzhou i Kina, där hon har examen från China Academy of Art. Sedan 1991 är hon bosatt och verksam i Stockholm.  

Genom åren har Wangs verk ställts ut i separatutställningar och grupputställningar i Sverige och internationellt. Under 2015 har Wang gjort en konstnärlig gestaltning för SL och för närvarande arbetar hon på med en större konstnärlig gestaltning för Nya Karolinska sjukhuset i Solna.

Sedan slutet av 80-talet har Leyun Wang jobbat som pedagog på allt från förskolan till högskolan. Idag undervisar hon i Textil Form på Nyckelviksskolan i Stockholm.

Det blå som försvann i det grå

Vattnet är en symbol för den pågående klimatförändringen. Genom detta element och konstnärens egna upplevelser, ställer konstnären frågor för sig själv och oss alla, hur känslig relationen är mellan människa och natur. Såsom när vi rör oss inne i verket - en liten vindpust skapad av våra rörelser kan få verket att röra sig, såsom mänskliga aktiviteter påverkar vår natur. Konstnärens minnen och upplevelser i två olika tider och platser förtydligar att, om vi inte tar hand om vår natur, så försvinner det en gång så vackra blå vattnet i den gråa smogen.

Works exhibited at Almgren Silk Weaving Mill & Museum

Text by Leyun Wang.

Images by Leyun Wang and Per Englund

Digitalt galleri

Det blå som försvann i det grå

Vattnet är en symbol för den pågående klimatförändringen. Genom detta element och konstnärens egna upplevelser, ställer konstnären frågor för sig själv och oss alla, hur ...

Dialogue

"From Lausanne till Beijing" 8th international Fiber Art Biennale i Kina arrangerades av Nantong stad, China National Art Gallery och Academy of Arts & Design, Tsinghua ...