Leyun Wang

Leyun Wang

Webplats: www.wangleyun.se

Leyun Wang är en konstnär som arbetar med måleri, installation och textil, från Hangzhou i Kina, där hon har examen från China Academy of Art. Sedan 1991 är hon bosatt och verksam i Stockholm.  

Genom åren har Wangs verk ställts ut i separatutställningar och grupputställningar i Sverige och internationellt. Under 2015 har Wang gjort en konstnärlig gestaltning för SL och för närvarande arbetar hon på med en större konstnärlig gestaltning för Nya Karolinska sjukhuset i Solna.

Sedan slutet av 80-talet har Leyun Wang jobbat som pedagog på allt från förskolan till högskolan. Idag undervisar hon i Textil Form på Nyckelviksskolan i Stockholm.

Dialogue

"From Lausanne till Beijing" 8th international Fiber Art Biennale i Kina arrangerades av Nantong stad, China National Art Gallery och Academy of Arts & Design, Tsinghua University.

Öppningsceremonin hölls den 30 september 2014 i 1895 creative cultural industry park i Nantong. Det var den största biennalen hittills med 270 deltagande konstnärer från 47 länder, bl a USA, Storbritannien, Polen, Kanada, Italien, Sverige, Danmark, Tyskland, Brasilien, Nederländerna, Australien, Georgien, Sydkorea, Japan och Kina.

Jag deltog i biennalen med stöd av Konstnärsnämnden.

Mitt verk ”Dialogue” fick Hedersomnämnande.

Text och bild av Leyun Wang.

Digitalt galleri

Det blå som försvann i det grå

Vattnet är en symbol för den pågående klimatförändringen. Genom detta element och konstnärens egna upplevelser, ställer konstnären frågor för sig själv och oss alla, hur ...

Dialogue

"From Lausanne till Beijing" 8th international Fiber Art Biennale i Kina arrangerades av Nantong stad, China National Art Gallery och Academy of Arts & Design, Tsinghua ...