Leyun Wang

Leyun Wang

Webplats: www.wangleyun.se

Leyun Wang är en konstnär som arbetar med måleri, installation och textil, från Hangzhou i Kina, där hon har examen från China Academy of Art. Sedan 1991 är hon bosatt och verksam i Stockholm.  

Genom åren har Wangs verk ställts ut i separatutställningar och grupputställningar i Sverige och internationellt. Under 2015 har Wang gjort en konstnärlig gestaltning för SL och för närvarande arbetar hon på med en större konstnärlig gestaltning för Nya Karolinska sjukhuset i Solna.

Sedan slutet av 80-talet har Leyun Wang jobbat som pedagog på allt från förskolan till högskolan. Idag undervisar hon i Textil Form på Nyckelviksskolan i Stockholm.

I gränslandet


I gränslandet mellan olika kulturer, där kulturell korsbefruktning sker, vill Leyun Wang, med en fiberart-installation utforska uttrycksmöjligheterna hos ett annorlunda material. Ett material som i sin ursprungliga form i konventionell mening kan sägas ha funnit sin slutgiltiga form och funktion. Genom färgning, sömnad och skapande av nya former har materialet överskridit sina naturliga och förutbestämda begränsningar och uppnått ett annat, större uttryck än den ursprungligen syntes vara förutbestämd för.

Utställda i HV Galleri mellan 10 april – 9 maj 2015

Text och bild av Leyun Wang

Digitalt galleri

Det blå som försvann i det grå

Vattnet är en symbol för den pågående klimatförändringen. Genom detta element och konstnärens egna upplevelser, ställer konstnären frågor för sig själv och oss alla, hur ...

Dialogue

"From Lausanne till Beijing" 8th international Fiber Art Biennale i Kina arrangerades av Nantong stad, China National Art Gallery och Academy of Arts & Design, Tsinghua ...