Skola

Vill du söka till våra heltidsutbildningar?

Här hittar du anvisningar hur du söker till Textilhantverk Basår , Textilhantverk Sömnad och Högre textil hantverksutbildning.

Handarbetets Vänner Skola har bedrivit vävskola sen 1880-talet och erbjuder idag läsårsutbildningar och kurser inom textilt hantverk. Undervisningen ges av experter och pedagoger inom textila hantverkstekniker och stor vikt läggs vid det konstnärliga uttrycket i kombination med ett gediget hantverkskunnande.

På skolan finns såväl ett par textila basårsutbildningar, en tvåårig utbildning, som helg- och kvällskurser. Under ett år utbildas cirka 350 personer vid Handarbetets Vänner, varav 58 är heltidsstuderande. Skolan är en av de välrenommerade eftergymnasiala utbildningar inom konstnärliga områden, som ryms under förordningen Konst-och Kulturutbildningar. Studiemedel kan du söka på högskolenivå.

De studerande erbjuds möjlighet att delta i en rad utställningar för exponering mot allmänhet och näringsliv. Exempelvis ställer skolan ut på Formexmässan, Stockholm Furniture Fair och under verksamhetens egna öppet hus.

I slutet av utbildningen ges möjlighet att ansöka om att avlägga gesällprov. Under examensutställningen som öppnar i slutet av maj, visar avgångseleverna sina examens- och gesällarbeten. Utställningen är öppen för allmänheten under sommaren i Handarbetets Vänners Galleri. 

Öppet Hus för läsårsutbildningarna sker årligen i mars.

Du har givetvis också möjlighet att göra studiebesök på skolan vid andra tillfällen. Kontakta oss gärna för bokning eller om du har några frågor.


Uppdragsutbildning

Vi skräddarsyr gärna en uppdragsutbildning baserad på dina specifika behov. Kontakta oss för en diskussion!