Handarbetets Vänner Skola

Handarbetets Vänner Skolas textilutbildningar förenar konstnärlig och formmässiga uttryck med avancerad hantverkskompetens. 

Handarbetets Vänner Skola har bedrivit vävskola sedan 1880-talet. I dag erbjuder vi tre textilutbildningar på heltid samt olika kurser. Heltidsutbildningarna bedrivs huvudsakligen i projektform, där hantverksämnen stöds av studier i färg och form samt teori. Skolan har även ett eget färgeri.
Våra erfarna lärare garanterar de studerande ett brett hantverkskunnande och professionell handledning. heltidsutbildningen avslutas med examensarbete och möjlighet att söka gesällprov. Stor vikt läggs vid eget skapande och konstnärlig utveckling.
Ansökan till heltidsutbildning med start 2021: Ansökan är öppen 8 februari – 16 april 2021.


Information om hur du ansöker hittar du här:

https://www.hv-textil.se/vara-verksamheter/hv-skola/antagning-2020/


Heltidsutbildningar:

Textilhantverk basår 

Textilhantverk sömnad 

Högre textil hantverksutbildning


Kortkurser:

Textilhantverk kortkurs

Textilhantverk vävning


Vad kan man göra efter HV?
Samtliga läsårsutbildningar på HV Skola är förberedande för vidare studier inom konst, mode och/eller textil på högskolor som till exempel Konstfack, Beckmans designhögskola, Borås Textilhögskola och HDK. Många av skolans studerande väljer att efter utbildningen starta egen firma och arbetar med textil och konstnärlig verksamhet i egen ateljé. Det kan handla om att samarbeta med arkitekter, textil design, göra textila beställningsjobb eller delta i konsthantverksutställningar. Flera jobbar även med kursverksamhet. 

Besöka HV Skola
Öppet Hus för läsårsutbildningarna anordnas årligen i mitten av mars. Under examensutställningen som öppnar i slutet av maj, visar avgångseleverna sina examens- och gesällarbeten i Handarbetets Vänner Galleri. Utställningen är öppen för allmänheten och har fri entré. Du har också möjlighet att göra studiebesök på skolan vid andra tillfällen. Kontakta oss gärna för bokning eller om du har några frågor.
Handaretets Vänner Skola är en eftergymnasial utbildning, som ryms under förordningen Konst- och kulturutbildningar. Skolans heltidsutbildningar berättigar till studiemedel på högskolenivå.