Handarbetets Vänner Skola

Handarbetets Vänner Skolas textilutbildningar förenar konstnärlig och formmässiga uttryck med avancerad hantverkskompetens. 

Handarbetets Vänner Skola har bedrivit utbildning sedan 1880-talet. I dag erbjuder vi tre textilutbildningar på heltid samt olika kurser. Heltidsutbildningarna bedrivs huvudsakligen i projektform, där hantverksämnen stöds av studier i färg och form samt teori. Skolan har även ett eget färgeri.
Våra erfarna lärare garanterar de studerande ett brett hantverkskunnande och professionell handledning. heltidsutbildningen avslutas med examensarbete och möjlighet att söka gesällprov. Stor vikt läggs vid eget skapande och konstnärlig utveckling.

Besöka HV Skola
Öppet Hus för läsårsutbildningarna anordnas vid ett antal tillfällen under året. Håll utkik i våra sociala medier och här på hemsidan för exakt datum. Under examensutställningen som öppnar i slutet av maj, visar avgångseleverna sina examens- och gesällarbeten i Handarbetets Vänner Galleri. Utställningen är öppen för allmänheten och har fri entré. Du har också möjlighet att göra studiebesök på skolan vid andra tillfällen. Kontakta oss gärna för bokning eller om du har några frågor.
Handaretets Vänner Skola är en eftergymnasial utbildning, som ryms under förordningen Konst- och kulturutbildningar. Skolans heltidsutbildningar berättigar till studiemedel på högskolenivå.